• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Gmail
  • LinkedIn
  • Buffer

Keltská spirála, jak je již z názvu patrno, je nejčastěji spojována s keltskou civilizací, i když tvar spirály je k vidění v podstatě u všech kultur na všech kontinentech.

Ono ale dozajista nejde o to, kdo spirálu vynalezl, ale hlavně, že ji máme k dispozici. U všech kultur (včetně té keltské) hrála spirála důležitou úlohu v náboženství, v magii, v astrologii a dokonce i v módě, neboť byla hojně využívána jako ozdobný prvek šatstva, šperků a různých jiných doplňků.

Dnes se keltská spirála využívá jako prostředek k léčení, doplňování a usměrňování energie, pro odstraňování škodlivých záření, k úpravě energie potravin, vody a využívá se i v pěstitelství malých i větších rozměrů.

Tento zářič je biogenerátor, jeho funkce spočívá především v kumulování a následně ve velmi efektivním vyzařování životní energie. Osobě nacházející se v její blízkosti tak pomáhá ozdravovat tělo, dodávat vitalitu a stabilizovat životní funkce.

Z fyzikálního hlediska pak můžeme říci, že keltská spirála je vysokofrekvenční směrová anténa, jejíž energie sice není měřitelná pouhým zrakem (stejně jako rozhlasové vlny či elektrický proud), ale je viditelná a lze ji zaznamenat při různých pokusech.

Snad nejvíce patrný vliv energie keltské spirály můžeme vidět při práci s rostlinkami či semeny rostlin. Necháme-li vyklíčit semena jednoho druhu rostliny ve stejné kvalitě a za stejných podmínek a pod jednu misku umístíme keltskou spirálu, můžeme již po velmi krátké době vidět rozdíl mezi jednotlivými klíčícími skupinami.

Tentýž efekt pak můžeme sledovat při zalévání rostlin vodou energeticky nabitou za pomoci keltské spirály.

Podstatnou roli ve funkci keltské spirály hraje směr, kterým je navinuta. Levotočivá spirála životní energie dodává a pravotočivá pro změnu odebírá. Levotočivou keltskou spirálu tedy používáme především tam, kde potřebujeme energii dodávat. To je právě u zmíněného nabíjení vody, životní energie člověka a uzdravování.

V oblasti psychické pak stojí za to vyzvednout účinky na ovlivňování potíží spojených s neurózami a depresemi.

Pravotočivou keltskou spirálu pak použijeme pro odebírání energií. To se nám hodí při škodlivých zářeních monitorů, různých jiných spotřebičů a elektrosmogu působícího i v okolí bydliště či pracoviště, geopatogenních zón, psychosomatických zátěží nebo při odebírání v podstatě čehokoli.

Za levotočivou se považuje ta, která se od středu směrem ven navíjí proti směru hodinových ručiček a pravotočivá se od středu navíjí vpravo podle směru hodinových ručiček. Dvojitá keltská spirála vrchem nabírá a spodem transformuje. Má tedy dvojí sílu a není třeba ji nikterak dobíjet – o to se díky svému tvaru postará sama. Ať už máme keltskou spirálu položenou, či pověšenou v naší blízkosti, je dobré mít ji v takové poloze, aby směr jejího navinutí měl pro nás ten správný účinek.

Vliv spirály celkově harmonizuje a uklidňuje celé naše Já, což můžeme pozorovat i na svém jednání a uvažování, obojí se viditelně zklidní. 

Popíjení vody nabité keltskou spirálou je prospěšné k rozpouštění žlučových a ledvinových kamenů, při zánětech ledvin a jako prevence proti onemocnění plic, nervů a žaludečních neuróz. Takováto voda se připravuje tak, že nádobu umístíme na spirálu, která se musí směrem k vodě, tudíž vzhůru tvářit jako levotočivá. Vodu nabíjíme obvykle po dobu několika minut až hodin a jistě takto nabitou vodu ocení i naši domácí mazlíčci. Tvar spirály způsobuje, že voda obsažená v nádobě je vystavena toku zesílené životní energie.

Díky schopnostem tohoto zářiče je také vhodné využívat jej k odebírání bolesti s postižených míst. Dobu účinkování bychom měli poznat sami, může se značně lišit podle povahy a rozsahu bolesti. Poté můžeme spirálu otočit a nechat si bolavé místo doplnit životní energií. Důležité je, abychom mezi jednotlivými kroky učinili několikaminutovou pauzu. Energie, která byla z těla vytažena a spirálou rozptýlena, musí mít dostatek času na to, aby opustila náš nejbližší prostor.

Pokud nevíte, jak spirálu pověsit, nasměrujte ji tak, jak to cítíte. Spirála se bude otáčet přesně tak, jak to bude pro Vás a Vaše okolí v dané chvíli nejvhodnější. Vězte že náhody neexistují a pravidla toků vesmírné energie a jejích ratolestí fungují přesně tak, jak mají. Bude-li to potřeba a vhodné, bude Vám dodávat, a bude-li to vhodné o něco méně či nevhodné, pak Vám bude naopak to špatné odebírat a rozptylovat. Do tohoto řízeného ovlivňování patří přirozeně i Vaše maličkost. Pokud si všimnete, že spirála je otočena tak, jak se Vám to zrovna nelíbí, otočte si ji.

V několika posledních letech se keltské spirály opět „dostávají do módy“. Není to nic nepřirozeného. Keltská spirála má u nás dlouholetou tradici a je dobře, že se k nám opět po dlouhých letech odpočinku navrací. Je dobré, abychom pamatovali, s jakou úctou přistupovali k tomuto symbolu staří Keltové a jak se snažili tuto úctu a vděčnost najít a probudit i v sobě.

Když se na tento zářič podíváme, určitě si všimneme, že spirála není ukončena a je z ní i jasně cítit její neizolovanost a svoboda. Je to výzva.

KELTSKÁ DVOJITÁ SPIRÁLA – ZÁŘIČ K PRODEJI:

V. 9 cm

Š. 3,5 cm

Cena 500,-Kč

Prodej a objednávky zde: iva@kralovskefengshui.cz,  tel: 605 861 136

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. View more
Souhlasím
Nesouhlasím

Sdílet na Pinterestu

Sdílej